Het winterklaar maken van uw boot voor het vaarseizoen

Ook aan het vaarseizoen komt helaas een einde. Dit betekend dat het weer tijd is om de boot winterklaar te maken. Zodoende kunt u het opkomende jaar weer maximaal te water zonder onverwachte verassingen. Want de wintermaanden zijn een zware aanslag op uw boot. Beperk de gevolgen door een grondige controle te houden en uw boot zo eens in het jaar een keer te voorzien van een grote onderhoudsbeurt. Dan heeft u geen omkijken meer naar enige gebreken die u tegemoet kunnen komen voordat het zomerse vaarseizoen weer begint.

Wanneer kunt u het beste uw boot onderhouden en stallen?

Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt zult u een stuk minder omkijken hebben naar uw boot en buitenboordmotor. Een betere staat van uw boot zal ervoor zorgen dat u er veel langer plezier van zult hebben. Er zijn winterstallingen met werkplaatsen tot uw beschikking om uw boot zowel te stallen als te onderhouden tijdens de winterperiodes. De waarde van uw boot zal hierdoor weinig tot aan niks leiden. Bij een uitgebreide onderhoudsbeurt moet u denken aan het controleren van de leidingen en de impeller. Ook wordt de v-snaar vervangen en de olie van de buitenboordmotor ververst. Zorg wel ruim op tijd voor een winterstalling want er zijn meerdere vaarliefhebbers die opzoek zijn naar een stalling voor hun boot.

Handige tips om uw boot zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter

Alle stoffen accessoires en elektronica dienen van boord gehaald te worden. Dit is om te voorkomen dat er vorst op komt te staan en u de spullen onnodig weg zult moet gooien. Ook als u vrij weinig vaaruren maakt met de boot wordt toch aangeraden een onderhoudsbeurt aan te vragen. Als u een keer in het jaar een grote onderhoudsbeurt aanvraagt zult u weinig tot aan geen last hebben van gebreken aan uw boot. Kiest u voor een winterstalling met werkplaats? Dan staat uw boot voor de gehele wintermaanden veilig en wordt uw boot ook nog eens geheel controleert en onderhouden. De buitenboordmotor zal weer soepel lopen en u kunt er het aankomende seizoen weer tegenaan. Probeer tijdens de winter zo nu en dan langs te gaan om zelf te controleren of uw boot er nog goed aan toe is. De strenge winters kunnen uw boot goed aantasten.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het stallen van uw boot?

Voor hulp betreft bootstallingen en informatie over de onderhoud aan uw boot kunt u altijd terecht bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Er is een groot aanbod van winterstallingen. Voor hen is niks onbekend dus loop gerust eens binnen of contacteer een watersport speciaalzaak voor verder advies en informatie over zowel stallingen als onderhoud aan uw boot en buitenboordmotor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *