Met je paard op reis? 5 tips voor een zorgeloze reis

Wat is nou leuker dan je hobby combineren met je vakantie? Voor je op vakantie gaat met je paard moet je je wel goed voorbereiden, want als je faalt om voor te bereiden kan je je automatisch voorbereiden om te falen. Hieronder vind je daarom 5 tips voor een zorgeloze reis.

Zorg dat je alle documenten op orde hebt

De belangrijkste tip is om te kijken of alle documenten wel voldoen aan de richtlijnen van het land waar je op vakantie gaat. Zo moeten alle inentingen in orde zijn. In sommige landen moet je paard iedere zes maanden worden ingeënt. Indien je naar het buitenland gaat moet je de exportpapieren regelen. Neem hiervoor contact op met de NVWA.

Zit er in de buurt wel een dierenarts?

Controleer vooraf goed of er in de buurt wel een dierenarts zit. Op internet vind je websites waar je per locatie kunt zien of er wel een dierenarts zit.

Welke paardenbenodigdheden moet je meenemen?

Naast de gebruikelijke producten als paarden dekens en zadels kunnen paarden op vakantie ontzettend veel last krijgen van insecten. Een vliegenmasker is daarom zeker aan te raden. Een andere optie is om te kiezen voor vliegenspray op basis van citronella of limoneen.

Is je paard snel gespannen?

Maak voor jezelf een afweging om je paard mee te nemen op reis. Kijk goed of je paard onder spanning staat wanneer je ‘m meeneemt. Indien je paard veel spanning ervaart kan je een injector toedienen. Dit verlaagt de hoeveelheid stress.

Welke spullen moet je niet vergeten als je op reis gaat?

Neem liever te veel dan te weinig mee. Uiteraard zijn de standaardspullen als een paarden deken belangrijk, maar vergeet ook niet om je paardenpaspoort mee te nemen, een emmer, een vliegenspray en een halster.

Stop je auto niet tot de nok vol met paardenspullen. De spullen moeten namelijk niet in de rondte vliegen als je abrupt moet remmen. Pak je spullen tot de top van de achterbank in. Heb je erg veel mee te nemen? Ga dan voor een bagagenet. Zo kom je veilig van A naar B!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *