Handige informatie voor je vakantie naar Turkije

Vertrek je binnenkort met het vliegtuig naar Turkije? Of misschien ben je je wel aan het oriënteren op een volgende vakantie? Als je naar Turkije gaat, zijn er een aantal dingen die je van tevoren moet weten. Het is handig om alvast een aantal leuke plekken te lokaliseren, maar voordat je het vliegtuig instapt, moet je een visum hebben aangevraagd. In dit artikel lees je handige informatie voor je komende vakantie naar Turkije. 

Visum Turkije aanvragen

Naast een geldig paspoort of identiteitsbewijs heb je een visum nodig om Turkije in te komen. Vroeger moest je deze op het vliegveld ophalen, maar tegenwoordig hoef je niet meer in die lange rij te staan. Via internet kun je heel gemakkelijk een online visum Turkije aanvragen. Het enige wat je hoeft doen is het invullen van jouw persoonsgegevens en vervolgens betalen. Dit gaat natuurlijk via een beveiligde verbinding. Als je hebt betaald, ontvang je het visum binnen 24 uur in je mailbox. Print het visum uit en de vakantie kan zonder zorgen beginnen.

Check het reisadvies 

Naast het aanvragen van een visum raden we je ook aan om het reisadvies voor Turkije te checken. Dit is niet alleen handig als je op vakantie gaat naar Turkije, maar voor elke bestemming kan het een toegevoegde waarde hebben. Het reisadvies voor Turkije is de laatste jaren meerdere malen veranderd. Sommige gebieden zijn minder veilig dan andere plaatsen. De overheid raadt reizen naar het gebied bij de Turks-Syrische en Turks-Iraanse grens zwaar af en hier mag je niet naar toe. Het gebied hieromheen is alleen bereikbaar bij noodzakelijke reizen.

Betalen met euro 

Vraag je je af hoe je moet betalen in Turkije? Je kunt gerust met de euro betalen in Turkije, al is het geen officieel euroland. De officiële munteenheid is de Turkse Lira. In de populaire vakantieplaatsen zoals Antalya, Alanya, Bodrun en Istanbul kun je gemakkelijk met de euro betalen. Houd er rekening mee dat dit in kleinere dorpjes niet kan. Ook is het op veel plaatsen mogelijk om met een pinpas of creditcard te betalen. Let wel goed op; soms betaal je per transactie een extra bedrag wat nogal kan oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *