Op vakantie je website onderhouden

Wat is er nu fijner dan om vakantie te gaan? Op vakantie gaan en gewoon geld blijven verdienen. Het is mogelijk met een eigen website of webshop. Ook wanneer de website niet direct inkomsten verzorgd is het belangrijk om hem goed te laten lopen tijdens de vakantieperiode. Het kan zelfs een ramp zijn voor de vakantie als er wat misgaat. Zeker als de webhosting niet goed is geregeld of de hele site niet soepel draait is het belangrijk om het goed in de gaten te houden. Kies voor een betrouwbare windows server om veel problemen te voorkomen.

De juiste hosting provider

We gave het al aan. Het is belangrijk om de juiste hosting te kiezen. Kijk wat de uptime is en ook welke service de provider biedt. Het is dan mogelijk om al snel een goede selectie te maken. Wanneer er in het weekend bijvoorbeeld geen service verleent wordt is het beter om over te stappen naar een andere partij. Het is belangrijk om bij een probleem snel te kunnen schakelen om het op te lossen.Ā 

Een goede webmaster 

Wanneer je een goede webmaster hebt is het belangrijk om even af te stemmen wanneer deze op vakantie gaat. Een probleem kan tijdens de eigen vakantie dan opgevangen worden door de webmaster.

Een cms systeem 

Wanneer de site compleet in eigen beheer is, is het essentieel om een content management systeem te hebben waarmee de eigenaar overweg kan. Het kan WordPress zijn, Drupal of bijvoorbeeld Joomla. Kies geen eigen ontworpen content management systeem of een onbekend systeem. Het nadeel is namelijk dat het niet regelmatig wordt geupdate en er weinig handleidingen over te vinden zijn op YouTube en de verschillende hulp forums. Kies hier slim en weet dat het mogelijk is om zonder zorgen lekker op vakantie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *