Wat is de prijs van een privé vlucht?

Vraag jij je ook weleens af hoe je makkelijker, sneller en comfortabeler van a naar b kunt reizen. Je bent niet de enige. Waarschijnlijk heb je nooit gedacht aan vervoer door de lucht, en al helemaal niet in een privé setting. Wellicht denk je dat de prijs van een privé vlucht veel te hoog is en niet aansluit bij jouw budget? Kortom genoeg vragen. Om je te helpen zetten wij wat zaken op een rijtje!

Waarom een privé vlucht?

Waarschijnlijk ben je gaan zoeken op internet naar de mogelijkheden voor een privé vlucht omdat je flexibeler wilt zijn. Je wilt reizen en aankomen op je bestemming op een tijdstip dat voor jouw het beste uitkomst. Flexibiliteit blijkt voor mensen een belangrijke reden te zijn om te zoeken naar andere mogelijkheden dan de traditionele manier van vliegen. Een andere veel gehoord argument is ’tijd’. Vliegen met een commerciële maatschappij brengt met zich mee dat je ruim voor je vlucht aanwezig moet zijn op de luchthaven. Vaak ben je verplicht om van het ene winkeltje naar het andere te slenteren om de tijd wat te doden. Dat is niet erg als je op vakantie gaat, maar minder leuk als je voor een zakenreis op pad moet. Vlieg je privé dan dien je maximaal 15 tot 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Een ander groot voordeel is dat een privé jet ook kan landen op een kleiner vliegveld. Dit scheelt weer in tijd en kosten voor het verder reizen naar je eindbestemming.

Wat kost een privé vlucht? 

De prijs van een privé vlucht is afhankelijk van meerdere factoren en uiteraard van de wensen die je hebt. De factoren die onder andere de prijs bepalen zijn het gewenste vliegtuig en het vliegveld waar vandaan je vertrekt. Ook de datum kan bepalend zijn. Zo is vliegen in het weekend of in de vakantietijd vaak wel wat duurder.   

Maar wat kost het nou echt?

We deden de proef op de som en vroegen wat offertes op. We kozen voor een retourvlucht van Amsterdam naar Parijs op een gewone doordeweeks dag zonder extra’s opties. De gemiddelde prijs bedroeg circa € 3.500,-. Overigens loont het om te kiezen voor vertrek vanaf een ander vliegveld als budget een belangrijke rol speelt.

Conclusie

Of het echt iets voor je is hangt natuurlijk wel af van het budget dat je tot je beschikking hebt. Voor wat grotere bedrijven zou budget een wat minder belangrijkere rol kunnen spelen omdat tijd en gemak ook van belang zijn. Bovendien moet je de prijs in perspectief zien tot het doel van je reis. Wellicht zorgde de reis ervoor dat je wel die ene grote prospect binnen kon halen. Over de prijs van de reis heeft dan niemand het meer, toch?

We hebben zelf al enige malen het gemak van vliegen met een privé jet mogen ervaren. Het is écht een ervaring die je niet zo snel zult vergeten! Wie kan nou zeggen dat je hebt gevlogen met een eigen privé jet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *