Leuk uitje organiseren? Let hier op!

Komt familie langs of vrienden en wil je graag een leuk uitje organiseren? Dat is en klinkt heel leuk, maar er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je duidelijk weet wat jouw vrienden en familie leuk vinden om te doen. Anders houdt het uitje snel op. Zorg er ook voor dat je genoeg veiligheidsmaatregelen neemt in verband met het coronavirus en nodig niet meer dan 2 mensen uit en houdt 1,5 meter afstand.

Locatie 

Denk goed aan waar je naartoe wilt. Het is niet erg praktisch als je in Breda zit en je even snel een dagje uit naar Groningen wilt doen. Het kan heel leuk zijn, maar niemand zit te wachten op een extreem lange reistijd. In de buurt zijn ook genoeg leuke dingen te doen. Wil je liever zelf een feestje organiseren? Dan kun je ook kijken naar feestlocaties in Tilburg of omstreken. Let er wel op dat je vaak alleen de locatie huurt en niet de benodigdheden voor een feest. Je zult dus niet alleen de huur van de locatie moeten betalen, maar ook nog voor hapjes, drankjes en dergelijke.

Activiteiten

Als je toch liever gaat voor activiteiten is het belangrijk om na te denken over wát voor activiteiten. Wil je bijvoorbeeld naar de dierentuin? Of gewoon winkelen in een leuke stad? Hierbij is het ook weer heel belangrijk om te kijken naar wat jouw vrienden of familie leuk vinden. Voor familie is het altijd wel leuk om naar de dierentuin te gaan, maar misschien vinden jouw vrienden het wel leuker om naar een arcade of gamehal te gaan. Natuurlijk kun je ook op safe spelen en gewoon lekker een etentje plannen.

Lekker thuis 

Wil je niet wachten tot corona voorbij is? Dan kun je ook gewoon leuke activiteiten thuis organiseren! Let wel op dat als je mensen van buitenaf uitnodigt, je niet meer dan twee mensen uitnodigt en afstand houdt. Binnen jouw eigen huishouden hoef je geen afstand te houden. Zo kun je een spelletjesavond organiseren of gezellig met z’n allen uitgebreid koken. Wil je toch nog met meer mensen activiteiten doen? Gelukkig kun je tegenwoordig ook veel spelletjes online spelen! 

Zo kun je met z’n allen toch samen spelen. Er zijn veel simpele spellen die iedereen wel kan spelen. Eén van deze spellen is bijvoorbeeld codenames. Je hoeft niets te installeren en het is simpel uit te leggen. Ook de oudere generaties zullen hier makkelijk aan mee kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *