5 dingen om te doen in Utrecht

Utrecht is een bruisende stad vol mooie dingen om te zien en te doen. Dit omvat de oude gebouwen, het nachtleven en de moderne architectuur.

Bezoek de Domtoren: De Domtoren is het meest iconische monument van Utrecht. Het werd in 1365 gebouwd door bisschop Johan van Arckel om een “poort naar de hemel” te zijn voor mensen van alle rangen en standen. Het is een 130 meter hoge toren van steen die vandaag de dag nog steeds sterk staat. – Wandel door Vleuten: Utrecht staat vol met deze schattige dorpjes met hun eigen kleine stadscharme en unieke sfeer. Vleuten heeft mooie parken, historische kerken en genoeg winkels waar je uren zoet mee bent!

Tour door de grachtengordel van Utrecht

Utrecht is een stad in Nederland met een overvloed aan grachten, die perfect zijn om te fietsen en te wandelen.

Utrecht is een stad rijk aan cultuur en historie. Het heeft 319.000 inwoners (2016) en is de op drie na grootste stad van het land. De grachtengordel is een van de belangrijkste trekpleisters met zijn duizenden smalle grachten die met elkaar verbonden zijn door honderden bruggen. De beroemdste gracht in Utrecht is De Domijnenkerk (de Domgracht) die oorspronkelijk in de middeleeuwen werd gebouwd als onderdeel van de Utrechtse verdedigingswerken. Tegenwoordig is het bezaaid met bars, restaurants en cafés, dus je hoeft nooit ver te gaan voor een koffie- of dinerpauze.

Utrecht biedt veel mogelijkheden voor leuke dingen om buiten te doen

Verken de beroemde musea en galerieën van Utrecht

Wanneer u Utrecht bezoekt, zijn er een aantal cultureel rijke musea en galerieën om te verkennen.

Het Utrechts Museum is het grootste museum van de stad met een breed aanbod aan vaste tentoonstellingen. Het Mauritshuis herbergt kunst uit de Gouden Eeuw en het wereldberoemde Meisje met de parel van Vermeer. De Domtoren heeft een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van Utrecht.

Het Museum Catharijneconvent is een van de mooiste kloosters van Europa en herbergt kunst uit verschillende eeuwen en een 18e-eeuwse oranjerie. Het Bonnefantenmuseum, dat dicht bij het Rijksmuseum en niet ver van het centraal station ligt, heeft een collectie met moderne kunst uit Nederland en een grote prentencollectie

Restaurants en terrassen in Utrecht

Utrecht is de perfecte bestemming voor een romantische date. De stad heeft veel restaurants en terrassen met prachtig uitzicht, lekker eten en uitstekende service. Er is voor elk wat wils in Utrecht. Zo zijn er tal van kroegen in Utrecht. Daarnaast is het een echte aanrader (www.eethetbeter.nl) om aan de gracht uiteten te gaan! Ook een High Wine Utrecht is een zekere aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *