Borussia Dortmund tickets – je kaartje naar voetbal van wereldklasse

Borussia Dortmund tickets – je kaartje naar voetbal van wereldklasse

Deutschland über Alles. Borussia Dortmund heeft vanaf haar oprichting (1909) haar stinkende best gedaan om steeds zo hoog mogelijk te scoren. ‘Die Schwarzgelben’ verschalken graag de winst en hebben een indrukwekkende staat van dienst. Niet voor niets zijn Borussia Dortmund tickets snel uitverkocht. Niet alleen het naburige Gelsenkirchen spelen ze graag van het veld in wat bekend staat als de Kohlenpott Derby. Ook aartsrivaal Bayern München is tegenwoordig een geduchte rivaal van Borussia Dortmund. Deze derby staat bekend als Der Klassiker. 

Enorme voetbalgeschiedenis

Met acht landstitels en als eerste Duitse club winnaar van een Europese beker (1966) is er natuurlijk ook de nodige eer op te houden. In 1997 lieten ze dat weer zien door de UEFA Champions League beker omhoog te houden. Er is waarschijnlijk geen club in Europa die zoveel supporters kent. Het ging niet altijd goed. Na de schitterende jaren negentig kwam de klad er een beetje in. Met Bert van Marwijk als trainer had de club een dip, financieel gezien dan. Maar in 2012/13 rook de club weer winst en dan op de groene mat. Borussia Dortmund haalde de finale van de Champions League en de Borussia Dortmund tickets gingen weer voor goud geld over de toonbank. Helaas verstoorde Arjen Robben met Bayern München de UEFA Cup-droom door in de 89e minuut de keeper te passeren.

Met Borussia Dortmund tickets het heilige der heilige betreden

Een wedstrijd van Borussia Dortmund in eigen stadion is een ervaring die elke rechtgeaarde voetbalfan een keer in zijn leven moet meemaken. In dat stadion proef je de clubcultuur ten volle. Daar hoor je ook uit duizenden kelen het clublied ‘Wir halten fest und treu zusammen’ dat al sinds 1934 gezongen wordt. Ook de triomfmars uit Aïda en ‘You’ll never walk alone’ komen geregeld van de tribune denderen. De Südtribüne is berucht en vermaard tegelijk. 

Ook Borussia Dortmund tickets kopen voor het voetbalmuseum?

Thuishaven Dortmund is voor de voetbalfan een mooie locatie om zich feestelijk voor te bereiden op een thuiswedstrijd van Borussia en daarna nog even op het resultaat te proosten. Het is de achtste stad van Duitsland en telt bijna 600.000 inwoners. De stad is bijna net zo bekend om het plaatselijke bier dan om de voetbalploeg. Heel aardig is dat Dortmund het nieuwe Duitse voetbalmuseum binnen haar grenzen heeft weten te slepen. Hier wordt elk detail van de Bundesliga belicht en krijg je een goed beeld van de indrukwekkende geschiedenis van het Duitse voetbal; 1974, weet je nog? 

Gewonnen of verloren, er moet er wel eentje achterover, nog

Heb je Borussia Dortmund tickets kunnen bemachtigen dan moet na de wedstrijd de keel wel even gesmeerd met een Dortmunder. Of wellicht bevalt een Stößchen beter, die is iets donkerder en voller dan de Dortmunder pils. Een mooi afscheid van het Signal Iduna Park, het grootste stadion van stad en van heel Duitsland (81.360 toeschouwers). Dortmund hoeft niet met de auto te worden gedaan vanuit Nederland. Via Enschede is er een rechtstreekse treinverbinding.

Liever Liverpool tickets kopen? Ook dat gaat gemakkelijk online!